Pagina's

Zoeken in deze blog

woensdag 10 juli 2013

rocky road chocolade - na gemaakt van foodgloss

Hallo allemaal,
Ik heb rocky road chocolade gemaakt.
Lees verder.
Ik heb dit via Foodgloss gezien en nagemaakt.
Alleen dan met sommige andere ingrediënten.

De ingrediënten:
  • "Dit heb je nodig voor dit recept'' Een (ijs)bakje met folie erin
  • 500/600 Gram chocolade (mag puur of melk zijn) zelf gebruik ik hazelnoot chocolade
  • Zakje spekjes/marshmallows (heb je een handje nodig, ligt aan je smaak hoeveel je zelf wilt)
  • 500 gram Rozijnen (of noten, wat je zelf wilt) ik gebruikte al hazelnoot chocolade vandaar de rozijnen
  • Een pak koko's koekjes van verkade (daar gebruik je ongeveer 4 koekjes van,mag je ook zelf bepalen)
  • En wat niet op de foto staat maar ik wel gebruikt heb een paar schuddenbuikjes!




De ingrediënten snijden/breken
De koko's koekjes breek je in kleine stukjes en doe ze in een bakje
De spekjes snij/breek je in kleine stukjes en doe je ook in een bakje
En ja de rozijnen doe je ook in een bakje :)
(Schuddenbuikjes komen later) 



Wat moet je doen?
  1. Op deze foto zie je het niet zo goed, maar je pakt een pan en vult het met water en brengt het aan de kook.
  2. Is het aan het koken? Doe er dan ook grote schaal overheen zoals je hier kan zien op de foto.
  3. Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze allemaal in het bakje (doe het vuur nu wat lager)
  4. Blijven roeren! je wilt niet dat aan gaat verbranden of iets.
  5. En dan komt het er zo uit te zien, ik heb dus hazelnoot chocolade gebruikt vandaar de stukjes er zin. Het zijn dus geen klontjes wat je ziet :)




En hoe doe je dan al de ingrediënten erbij?
Nou gewoon alles erin ''gooien" haha grapje!

Je moet heel simpel alles erin doen maar het makkelijkste is dat je eerst de koko's koekjes erin doet.
en gaat roeren.
Je doet de rozijnen erin,
en gaat roeren.
Je doet  de schuddenbuikjes en de spekjes erbij,
en gaat roeren.
En dan komt het er zo uit te zien als een dik mengsel.


Als alles erdoor heen is geroerd wat moet je dan doen?
We hebben het bakje met folie erover heen, en daar in doe je al het chocola.
Heb je dat gedaan, pak dan een lepel en verdeel het over het hele bakje.
Dan komt het er zo uit te zien.
Doe dan de deksel erop en stop het in de koelkast.
Ziet er vies en raar uit eh?!?



Hoelang moet het in de koelkast en wat moet je erna doen?
Nou het moet in de koelkast tot dat het hard is.
Ik heb het gewoon een dagje erin gedaan maar je kan het ook al na 4 uur eten.

Je haalt het uit de koelkast als hard is, en dan kan je het er makkelijk eruit drukken op een snijplak.
En dan ligt er een hele grote chocolade bonk op het snijplakje als het goed is!
Dat ga je dan snijden, en dat is echt lastig dus pak een groot scherp mes.
Ben je nog wat te jong, haal een van je ouders erbij :)


Het is gelukt!
Het eind resultaat mag er wezen.
En het is lekker!, Bedankt Foodgloss voor het makkelijke recept :)

Eet smakelijk !
Jummieeee... :)



Ga je dit zelf ook maken?
Leuk! Maak er dan een foto van ik ben benieuwd of het jullie ook gelukt is.

Als je nog wat jonger bent, doe het dan samen met je ouders.

Liefs, Mandy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten